Να μιλήσουμε λίγο για Τέχνη τώρα..ακούγονταςο καθένας ότι του αρέσει..

Τι σημαίνει Τέχνη στο μυαλό του καθενός;

Πάντα κατά τη δική μου γνώμη.:

Τέχνη είναι ότι μπορεί να με ανεβάσει σαν άνθρωπο..
Ότι μπορεί να μου δείξει το σκαλοπάτι εκείνο να ανέβω ψηλότερα.Γιατί από γεννηθώντας μας, αυτός είναι ο σκοπός μας..Να ανεβαίνουμε..
Δεν μπορεί όμως πάντα η δική μου ανοδική πορεία να συμβαδίζει και να συνυπάρχει με εκείνη όλων των άλλων...Είναι πολύ υποκειμενική και αν θέλετε , πολύ προσωπική.
Κάτι που σε μένα αρέσει (για όποιον λόγο) , στους άλλους μπορεί να είναι αδιάφορο..ή λιγώτερο σημαντικό και ενδιαφέρον.
Είναι γιατί, το 'άγγιγμα' δεν έχει πάντα την ίδια ένταση..και απευθύνεται σε ανθρώπους με διαφορετικά βιώματα και διαφορετικές προσλαμβάνουσες..
Ευχής έργον βέβαια, αν καταφέρεις να συνυπάρξεις με κάποιον και να τραβήξετε μαζί τον δρόμο.
Όμως οταν κι ακόμα αυτο δεν είναι εφικτό, δεν υπάρχει λόγος σύγκρουσης. Απεναντίας, υπάρχει λόγος διαλόγου..και ανταλλαγής απόψεων..Ο διάλογος... τις περισσότερες φορές, επιφέρει την αλληλοκατανόηση και την συνύπαρξη..ή την επιδοκιμασία..χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγει κανείς σε αφορισμούς και απαξίωση..αλλοιώς: Αλληλοσεβασμός.

Ιδιαίτερα στην Τέχνη, μάχομαι για ότι εγώ θεωρώ σωστό, αλλά σου αναγνωρίζω το δικαίωμα να μάχεσαι για τον ίδιο ακριβώς λόγο!

Κοντολογής, η έννοια της Τέχνης είναι μια εντελώς προσωπική θεώρηση των πραγμάτων και εξαρτάται απο το πως και αν, ανοίγει τον δρόμο στον καθένα από μάς..

Αυτές οι κουβέντες βέβαια , καταλαβαίνετε ότι, έχουν να κάνουν και με μια γενικώτερη θεώρηση της ίδιας της ζωής..Γιατί προσωπικά θεωρώ οτι η Τέχνη.. είναι ζωή..

Δεν υπάρχουν σχόλια: