ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΧΑΡΑ; Ν΄ΑΝΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΣΑ ΕΥΘΥΝΗ. Ν. Καζαντζάκης


Σιγά σιγά αρχίζει η ερήμωση..Πρώτα οι εξαγγελίες..μετά οι φόβοι..κι ακολουθούν τα κλειστά κι εγκαταλελειμμένα μαγαζιά , οι κλειστές επιχειρήσεις γενικότερα,οι απολυμένοι κι ανασφαλείς Έλληνες και η μόνιμη κουβέντα στις συναθροίσεις : Τι θα γίνει..
Πουθενά φως..ούτε για δείγμα..Όσο για ανάκαμψη, δεν το κουβεντιάζουμε..Ούτε σαν ιδέα υπάρχει στο προαύλιο του μυαλού μας..και κυρίως του μυαλού τους..
Αφήστε τι λένε..Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει..
Γιατί η ανάκαμψη χρειάζεται ανθρώπους να το λέει η καρδούλα τους, να είναι αποφασισμένοι και θαρραλέοι και να μην φοβούνται να αλλάξουν πορεία.Όχι να στέλνουν στη φτώχεια και την μιζέρια τον κόσμο επειδή αυτοί είναι αχόρταγοι και ανάξιοι.
Μέσα από τα μέσα ενημέρωσης και με κάθε τρόπο, έπεισαν τον Έλληνα ότι φταίει , άρα πρέπει να πληρώσει! Έτσι, ξεδιάντροπα και αναιδέστατα!
Προοπτικές και ανάπτυξη ανύπαρκτες λέξεις..Κι ο μουδιασμένος Έλληνας βλέπει έντρομος να του κλέβουν τη ζωή που δεν τους ανήκει και να τον καταδικάζουν σε σκλαβιά και ανέχεια που δεν την αξίζει.
Μας κατάντησαν τους αναξιοπαθούντες της Ευρώπης ΄και μας αναγκάζουν να ζούμε από τις ελεημοσύνες της, πληρώνοντας ακριβά το ξεροκόμματο που μας πετούν επειδή οι "άρχοντες" αυτής της χώρας είναι πέραν του δέοντος εύκαμπτοι στις ορέξεις τους.

Και ξημέρωσε καινούργια Χρονιά..
Και η πατρίδα κοιμάται..