Οινοπολιτεία 2009: Δήμος "Ν. Καζαντζάκης"

Με μεράκι κι αγάπη για τον πολιτισμό, το Εργαστήρι Ζωγραφικής του δήμου δούλεψε και παρουσιάζει τα έργα των μαθητών του.....

Οινοπολιτεία Β'

Οίνος ευφραίνει καρδίαν...και οι μερακλήδες εμίλησαν..







Tιμώντας τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αγιών Παρασκιών στις 02 του Νοέμβρη, οι κάτοικοι του χωριού αλλά και πλήθος κόσμου για να παραστούν στον Διαγωνισμό Χωρικής Οινοποίησης. Για δεύτερη χρονιά φέτος, ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με αρκετή επιτυχία και αυτό αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό δειγμάτων που συγκεντρώθηκαν στο χημείο της Ένωσης Πεζών τόσο από τους δημότες του Δήμου “Ν.Καζαντζάκης” όσο και από μη δημότες, παρά την δύσκολη χρονιά από άποψη καιρικών συνθηκών.
Την βραδιά της εκδήλωσης, στην οποία διεξήχθη και η τελική φάση του διαγωνισμού με την αξιολόγηση των δειγμάτων και την απονομή των βραβείων και επαίνων, εμπλούτισαν με τις εξαιρετικές ομιλίες τους, ο πρ. Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Πετράκης και ο οινολόγος της Ένωσης Πεζών κ. Γιώργος Κουμαντάκης. Ακολούθησε η απονομή των βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες του Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα “Άμπελος και Οίνος”.
Το κλίμα ευχάριστης διάθεσης που δημιουργήθηκε με την κινητοποίηση όλων των κατοίκων του χωριού κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης διατηρήθηκε αμείωτο καθόλη της διάρκεια της βραδιάς με τους εκλεκτούς μεζέδες που προσφέρθηκαν από τις νοικοκυρές, το κρασί που βραβεύτηκε και την μουσική από το συγκρότημα του Ιορδάνη Χαριτωνίδη.
Φθάνοντας προς το τέλος του Έτους Οίνου και αδράττοντας την ευκαιρία να γίνει για μια ακόμα φορά συζήτηση για το κρητικό κρασί και να δημιουργηθούν αφορμές που ενεργοποιούν την κοινωνία του, ο Δήμος “Ν.Καζαντζάκης” θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συνέβαλαν. Τους οινολόγους που συμμετείχαν στην Επιτροπή Αξιολόγησης, Μύριαμ Αμπουζέρ/ Οινοποιείο Λυραραράκης, Μαρία Ταμιωλάκη/Κτήμα Ταμιωλάκης, Μαρία Τιτάκη/Κρασιά Τιτάκης, Μανόλης Δραμητινός/Κτήμα Μιχαλάκης, Σταφυλάκης Μανόλης/Οινοποιείο ΜΙΝΩΣ- Οινοποιείο Στυλιανού, τους συνδιοργανωτές του Διαγωνισμού, την Ένωση Πεζών και το Δίκτυο Οινοποιών Νομού Ηρακλείου καθώς και τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, το Ενοριακό Συμβούλιο Αγιών Παρασκιών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, το Αθλητικό Σωματείο “Κόροιβος”, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και τον Αναπτυξιακό Σύλλογο και τις νοικοκυρές του χωριού.




Στις παρακάτω κατηγορίες οίνων χωρικής οινοποίησης οι αμπελουργοί που διακρίθηκαν ήταν:

Λευκά φετινά εγχώριες ποικιλίες
1ο Κουφογιωργάκης Γιώργος
1ο Κυπριωτάκης Ρούσσος
2ο Καπανταϊδάκης Χαρίδημος
3ο Στειακάκης Γεώργιος
3ο Αυγουστάκης Δημήτρης

Λευκά φετινά ξένες ποικιλίες
1ο Σταματάκης Χαρίδημος
2ο Ανδριώτης Χρήστος
3ο Μπιτζαράκη Αικατερίνη


Ροζέ φετινά εγχώριες ποικιλίες
1ο Χρονάκης Δράκος
2ο Παπαδάκης Αναστάσιος
3ο Στειακάκης Γιώργος
3ο Δρεττάκης Άγγελος

Ροζέ φετινά ξένες ποικιλίες
1ο Βουτουφιανάκης Νίκος
2ο Κουφογιωργάκης Γιώργος


Ερυθρά φετινά εγχώριες ποικιλίες
1ο Μαρκάκης Εμμανουήλ
2ο Μαγαράκης Γεώργιος
3ο Κυπριωτάκης Γιάννης
3ο Παπαδάκης Γεώργιος

Ερυθρά φετινά ξένες ποικιλίες
1ο Σαριδάκης Ονήσιμος
1ο Σταματάκης Χαρίδημος
2ο Πολυζωάκης Γεώργιος
2ο Κυπριωτάκης Ρούσσος
3ο Καροφυλλάκης Δημήτρης
3ο Στειακάκης Γεώργιος

Ερυθρά παλαιά εγχώριες ποικιλίες
1ο Μαρκάκης Εμμανουήλ

Ερυθρά παλαιά ξένες ποικιλίες
1ο Πετρουγάκης Ζαχάρης
2ο Κονταξάκης Χαράλαμπος
2o Στειακάκης Γεώργιος
3ο Κυπριωτάκης Ιωάννης
3ο Μαλλιαράκης Μανόλης