H ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ «ΗΛΙΟΣ»






Ευρωπαϊκή Ένωση : Κράτη μέλη 27 τον αριθμό. Ισότιμο μέλος αυτής :  η Ελλάδα.
Σε αυτό το σημείο οι ισότητες λαμβάνουν τέλος..
Η Ελλάδα και ο λαός της επωμίσθηκαν ένα χρέος μεγάλο και μη βιώσιμο που υπακούει στη λογική : «τα ελλείμματα του Νότου , γίνονται πλεονάσματα του Βορρά»... Η χώρα μας, δεν είναι η μόνη σε αυτήν την θέση αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει (ή να συνεχιστεί) το φαγοπότι των ισχυρών της Ευρώπης.  Μετατρέπεται σε πειραματόζωο για την κοινωνική και εργασιακή καταστροφή της Ευρώπης.
Εν μέσω λοιπόν εταιρικών πυρών, το «ισότιμο» μέλος που ακούει στο όνομα Ελλάδα, θεωρείται στόχος και βάλλεται από παντού και με κάθε τρόπο.
Η πολιτική της λιτότητας, εφαρμόζεται στη χώρα μας με μια σταθερά αύξουσα πορεία, καταδικάζοντας στην εξαθλίωση ολόκληρη την κοινωνία και παραδίνοντας την χώρα, στις ασύδοτες οικονομικές απαιτήσεις των τραπεζών και του ΔΝΤ.
Η πορεία αυτή εμπλουτίστηκε με τα γνωστά μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους με τις ευχές και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και καλύφτηκε κάτω από τη φράση : «Σωτηρία της Ελλάδας».
Παραπληροφόρηση και ψεύτικα προεκλογικά προγράμματα, τρομοκρατία και εκφοβισμός, οδήγησαν σε μια τρικομματική  μνημονιακή κυβέρνηση η οποία παραμένει και υπηρετεί την ίδια πολιτική του μνημονίου, παρακάμπτοντας την λαϊκή ετυμηγορία που είπε όχι στην υποτέλεια και τα μνημόνια.
Το κακό δεν σταματά εδώ :
Στην προσπάθεια να «ταΐσουμε το θηρίο» η τρικομματική κυβέρνηση ανοίγει δρόμο στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας της χώρας.
Κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις , τα λεγόμενα  «φιλέτα», εκποιούνται αντί πινακίου φακής και ενίοτε χωρίς αντίτιμο στο όνομα της ανάπτυξης παρά τις αντιδράσεις φορέων και εργαζομένων.
Με αυτά τα δεδομένα , είχαμε πρόσφατα στην Κρήτη την επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού και επιτετραμμένου της κ. Μέρκελ,  Χανς Ιωακείμ Φούχτελ ο οποίος ήρθε να μας προσφέρει «τεχνογνωσία» στα πλαίσια της ανάπτυξης της χώρας.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα, επιβάλλεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και είχε προσθέσει ότι μπορεί να υπάρξει στενότερη συνεργασία με την Κρήτη, σε επίπεδο τουρισμού, τεχνογνωσίας, αλλά και εκπαίδευσης ανέργων!

Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης Φούχτελ είναι η διαχείριση των φυσικών πόρων του νησιού (εφαρμογή του προγράμματος ΗΛΙΟΣ), η διαχείριση απορριμάτων και γενικά, η διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου από τα γερμανικά κέντρα αποφάσεων.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε ιδιαίτερα το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ και να δούμε περί τίνος πρόκειται.
Είναι ένα ενεργειακό επενδυτικό πρόγραμμα που προβλέπει την εξαγωγή ενέργειας από την Ελλάδα προς τις χώρες της Κεντρικής  Ευρώπης.
Στηρίζεται στην ευρωπαϊκή οδηγία 2009/28 για την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και συγκεκριμένα στους προβλεπόμενους μηχανισμούς συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών.

Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτόν τον ορισμό του προγράμματος;

 Δεσμεύεται η Ελλάδα να εκχωρεί όλα τα έσοδα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα στους δανειστές της για την αποπληρωμή του χρέους.
Δηλαδή οι δανειστές μας θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο , τιμολόγηση, πώληση και αγορά και να μην διατίθεται ούτε μια κιλοβατώρα στην εγχώρια αγορά ! Πρακτικά ο αγοραστής και ο πωλητής αυτής της ενέργειας είναι σαφώς η Γερμανία η οποία ζητά τις εκτάσεις, δανεικές κι αγύριστες, τις εκμεταλλεύεται , αποκομίζει τεράστια οφέλη και στην Ελλάδα μένει ένα αμφίβολο όφελος αποπληρωμής δανείων, δεδομένου ότι οι τιμές πώλησης θα καθορίζονται από τους Γερμανούς!
Ο καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μονάχου Τόμας Χαμάχερ που έχει εμπλακεί στο έργο  καταγγέλλει:
«Και στην περίπτωση του ΗΛΙΟΣ αυτοί που κερδίζουν είναι οι κατασκευαστές των ηλιακών μονάδων δηλαδή γερμανικές και κινεζικές εταιρίες και όχι οι ελληνικές.

Οι Έλληνες δεν θα έχουν κανένα κέρδος».


Περιμέναμε λοιπόν από τις τοπικές αρχές να μην δηλώσουν υποτελείς και να μην δέχονται να συνομιλούν με απεσταλμένους  που ο σκοπός τους είναι η εκποίηση και η εκμετάλλευση της Δημόσιας περιουσίας.

 Θα πρέπει να τονίσουμε ότι :
θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης για μετατροπή της Κρήτης και της Ελλάδας σε τόπο με φτηνό εργατικό δυναμικό, σε χώρα ραγιάδων και εργαζομένων χωρίς το παραμικρό δικαίωμα.
Η Ελλάδα δεν είναι προς πώληση!!!


Μαίρη Ν. Διακάκη
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.  Ηρακλείου


Δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 18-7-2012 της εφημερίδας « ΠΑΤΡΙΣ»